De Chouffelèèrs

Het begon met een vraag van de ene muzikant aan de ander. ‘Zou jij met mij samen muziek willen maken? Ik op gitaar, jij zingen. Gewoon liedjes die we allebei leuk vinden en verder niks’.

-‘Oke’.

Ze zochten een accordeonist. In de Meulepad zat een ouwe vlegel en die bleek nog lang niet mak. Hij wilde speulen nie te weinig mee zun trekzak. Naamloos ging het trio door het leven. Tot ze na een optreden bij Proef la Chouffe ineens omgedoopt werden tot de Chouffelèèrs.

Voor het evenement Gangband zochten ze uitbreiding. Een bietje een schouwe drummer, een beul van een bassist en een vingervlugge gitarist voegden zich en de naam werd geheel indachtig de kledingmaat van de zanger omgedoopt tot Chouffelèèrs XXL. En dat is nog steeds wie ze zijn. Echte muziek, met liedjes die ze leuk vinden. Van Jo zijn zandbakmakkers Willie en Keith. Van Marcel z’n maot Johnny. Rockabillybuddies van Pauw. Mike z’n soulmate Shane. Begeleid door duo de Twee Raaikes; één met machtige gitaarsolo’s en de ander met de timing zo precies als de Zwitserse spoorwegen.

Zaterdag 17 september van 14:15 tot 15:00 uur.