Wolter Kroes

Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrieฬ€re startte pas later, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen. Enkele jaren later kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden. In 1989 bracht Wolter Kroes zijn eerste single Ik mis je elke dag een beetje meer uit. Zijn echte doorbraak was echter in1995, toen hij een hit scoorde met de single Laat me los. Dit nummer was afkomstig van het gelijknamige album waarop hij ook een duet met Willeke Alberti zong. Het album werd een grote hitsucces en stond wekenlang in de Album Top 100. Na dit eerste grote succes had Wolter Kroes de smaak te pakken en bracht hij meer grote hits uit. In 2000 scoorde hij een grote hit met Ik heb de hele nacht liggen dromen en met Sjalalala haalde hij in 2009 de top 10 van de Single Top100. In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer-1 hit met het nummer Viva Hollandia. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK-voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. In 2014 bereikte Wolter weer een nummer- 1 positie in de Single Top 100 met het nummer Ik ben je prooi.

In het najaar van2016 kwam zijn album Formidabel uit. Op dit album wordt hij begeleid door een volledig orkest en steekt hij grote klassiekers in een nieuwjasje, namelijk met een Nederlandse tekst. In 2019 vierde Wolter de prachtige mijlpaal van 30 jaar in het vak met een uitverkocht concert in Carreฬ en aanvullend een groots concert in AFAS Live. Ook bracht hij zijn nieuwste album โ€˜We gaan nog even doorโ€™ uit.

Optreden doet Wolter Kroes graag en veel. Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live).Ook was hij al diverse keren te zien met een eigen show in de Nederlandse theaters.

Wolter Kroes MET liveband! Als dat geen feestje wordt weten wij het ook niet meer… Vrijdagavond 13 september 23:00!