Veul Gère

Veul Gère is een Tilburgse carnavalsvereniging, die landelijke bekendheid kreeg vanwege hun jaarlijkse carnavalsnummer. De naam betekent ‘veel graag’, uitgesproken als ‘vulgaire’.

In 2006 werd de vereniging opgericht door een groep van elf vrienden uit Tilburg. De eerste single, De kroegentocht, was de eerste single die op grote schaal werd uitgegeven. De single werd gelijk opgepakt door het televisieprogramma 3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant en bij Rijk en van Brabant op Radio 8FM. Van 2008 tot 2012 werd Veul Gère versterkt met de Tilburgse volkszanger Peter Smulders.

In 2010 werd de single De Zit Wel Snor uitgebracht, op de melodie van de kermisattractie kamelenrace. In het nummer worden onder meer de snorren van Sinterklaas, Ted de Braak, Chiel Montagne, Hulk Hogan en Johan Derksen geëerd. Het nummer werd onder andere door RTL Boulevard opgepakt.

In 2013 besloot Veul Gère met een andere artiest samen te werken: met Clown Bassie werd de Bassie en Adriaan-klassieker Onze Auto Rijdt Op Alcohol nieuw leven ingeblazen. De clip werd samen met Bassie opgenomen en door Bassie geproduceerd.

In 2014 kwam De Gròzzie van Mèn Buurvrouw uit, een cover van het lied A garagem da vizinha (De garage van mijn buurvrouw) uit 1986 van de Portugese zanger Quim Barreiros. Het nummer won bij het radioprogramma van Giel Beelen de prijs voor minst slechte carnavalsnummer. Het nummer werd tweede bij ‘Kies Je Kraker’ van Omroep Brabant.

In 2016 won Veul Gère wederom de prijs voor minst slechte carnavalsnummer van Giel Beelen, met Wa Trèkte Aon?! Het nummer werd tweede bij ‘Kies Je Kraker’ van Omroep Brabant.
In 2019 won de formatie met het nummer Stripke Veur de ‘Kies je Kraker’-verkiezing van Omroep Brabant.

In november 2020 maakt Veul Gère een troostlied voor alle carnavalsvierders van Nederland. De bekende carnavalsartiesten Veul Gère zijn de initiatiefnemers van het troostlied. Het lied moet in onzekere carnavalstijden vooral troost bieden. En carnaval verbroedert. Achter de gezamenlijke artiestennaam ‘Niet altijd rozengeur’ gaan namelijk zo’n 25 carnavalsartiesten schuil, onder meer Veul Gère, Lamme Frans, De Deurzakkers, Ferry van de Zaande, Vieze Jack, Sjpringlaevend, en Niek en Danny.

Vrijdag 16 september van 20:45 tot 21:15 uur.