Frank Verkooyen

Frank Verkooyen is geboren en getogen in Breda en zingt al meer dan 25 jaar solo. Muziek werd Frank met de paplepel ingegoten. Zijn moeder Riki Verkooyen (ene helft van Duo Onbekend) runde bijna 40 jaar een platenzaak aan de Haagdijk te Breda. Wijlen zijn vader speelde in een band en had een opnamestudio achter de winkel. Al snel groeide de interesse voor muziek uit in het daadwerkelijk bespelen van een instrument. Als jochie van 7 jaar trad hij voor het eerst op in de band van zijn vader als trompettist, en zo werden de eerste stappen naar het podium gezet.

Na wat muzikale experimenten krijgt Frank een contract aangeboden bij Koch International. De eerste single ‘Ja Jij’ slaat bijzonder goed aan en staat bijna 14 dagen onafgebroken op nummer 1 in de vaderlandse vijftien van het toen zo populaire radiostation ‘Radio Noordzee. De opvolger ‘Nog Een Nacht’ zette deze lijn goed door. Een absoluut breekpunt bracht de single ‘Ik Mis Je Zo’ in 1996. Veelvuldige airplay bij Radio Noordzee, Radio 2 en vele regionale en lokale radiozenders zorgen voor een notering in de Mega Top 100. Later heeft Frank deze klassieker nog eens opnieuw opgenomen met een heus orkest.

Het album ‘In De Wolken’ ziet in het najaar van 2009 het levenslicht en onderstreept Frank’s veelzijdigheid. Nieuwe sounds en verrassende moderne invloeden zorgen voor een eigenwijze’Nederlandstalige collectie aan stoere up-tempo songs en gevoelige ballads. Nummers die reeds op single zijn uitgebracht en allen in de charts hebben gestaan zijn ‘Vrij Met Mij’, ‘Voel De Sirtaki’, ‘Kom Wie Wil Er Met Mij Dansen (Remix 2009)’, Dans De Hele Nacht Met Mij’ en de originele Abba NL remake ‘Ineens Gaat Het Leven’!

Voorafgaand aan de release van Frank’s gelijknamige album, verscheen de single ‘In De Wolken’. Een nummer dat veelvuldig in de ether is gebracht en ruim 8 weken in de charts heeft gestaan. Ook het album ‘In De Wolken’ maakt zijn entree binnen de album Mega Top 100. De grootste hit in cijfers is de single ‘Ze Zeggen’, (nummer 27 in de Top 100). Een compositie van Peter van Noort met wie Frank regelmatig samenwerkt. Ook de nummers ‘Voorbij’, ‘Ik Droom Nog Een Beetje’ en ‘Niet Vertellen Dat Je Van Me Houdt’ komen qua tekst uit de pen van Peter.

Frank scoorde goed in de hitlijsten met de song ‘Op Het Kamp’. Aan het einde van 2019 volgde nog de single ‘Je Maakt Me En Je Breekt Me’. Het leven van de volkszanger stond en staat vaak in een stroomversnelling. Voor hem en zijn team betekent dat vooral een volle agenda en veel plannen voor de toekomst.

De grootste bekroning van zijn talent kwam met een record aantal streams van meer dan zes miljoen voor zijn klassieker ‘Huisje Op Wielen.’

Een performance van Frank is gestoeld op gangbare, veelal uptempo muziek waar de gezelligheid vanaf spat. Het motto van Frank is dan ook: Feest begint met een F!

Zaterdag 17 september van 16:30 tot 17:00 uur.